Ja, kiropraktisk behandling kan modtages på hvilket som helst tidspunkt i graviditeten - uden risiko for mor eller barn. Vi har brikse, der kan justeres, så gravide selv i 9. måned kan ligge på maven.
Ja, kiropraktisk behandling af børn uden risiko for barnet. Trykket det udføres er ganske blidt og er mindre end, hvad du selv ”har lyst til” at trykke på dit eget øje. De fleste responderer hurtig på den kiropraktiske behandling.
Ja, da der i behandlingen fokuseres på de led, som ikke bevæger sig optimalt. Selvom du er overbevægelig i nogle områder (hypermobil), kan du godt få ”hold i ryggen” og dermed behov for at få løsnet leddet op.
Ja, slidgigt er en naturlig aldringsproces og derved noget vi alle oplever i mere eller mindre grad. Processen begynder omkring 30 års alderen. Slidgigt kan betyde at du fornemmer, at dine led blive mere stive og ømme. Kiropraktisk led manipulation (”knæk”) er effektiv og kan medvirke til en bedre bevægelighed. Behandlingen tilpasses altid til den enkelte patient og graden af slidgigten.
Nej, det er en myte. Det er et velundersøgt område inden for kiropraktik og videnskabelige studier har vist, at leddene ikke tager skade af manipulation uanset hyppighed – tværtimod giver det en bedre ”led smørring” og fremmer optimal bevægelse.
Nej, normalt vil og skal en behandling ikke gøre ondt. Nogen synes dog at knæklyden er ubehagelig og derved forbindes den med smerter. Har du meget ondt eller er udtalt øm lokalt i område, vil du være mere følsom selv for den mindste berøring.
Når du har et område, der ikke bevæger sig optimalt vil du ofte opleve en form for stivhed og derved bevægeindskrænkning, hvilket i perioder opleves som at ryggen låser. Har du gået med dette stykke tid, spænder de store rygmuskler op, da de forsøger at beskytte og forhindre yderligere ”skade” - dette kan i sig selv give dig følelsen af at ryggen låser eller kramper op.
Muskelspændinger kommer oftest fordi muskulaturen overbelastes enten i form af en ensidig og gentagne uvante belastninger eller positioner. Der kan også opstå muskelspændinger fået i kroppen prøver at beskytte et område for yderligere ”skade”.
Måske, men for de fleste vil en skæv ryg (skoliose eller Scheuermann) ofte være mere et kosmetisk problem end et smertemæssigt problem. Tit er skævheden genetisk betinget (arvelig), men kan også skyldes akutte rygsmerter og i de tilfælde vil kiropraktik kunne afhjælpe. Har du følger i dit bevægeapparat pga. skoliose eller Scheuermann kan kiropraktor evt. også afhjælpe dig, men ikke fjerne årsagen.
Nej, nødvendigvis ikke, men det afhænger af årsagen og om den kendes. Er der ømhed efter træning eller uvant aktivitet er det naturligt, men i sådanne tilfælde skal ømheden være væk indenfor ca. 1 døgn. Ligeledes gælder behandlingsømhed. Skyldes ømheden inaktivitet bør du naturligvis blive mere aktiv. Der er også forskel på om ømheden sidder i et lille område eller om den mærkes i hele kroppen (f.eks.ved feber). Ømhed lokalt i led f.eks. ryggen må godt opleve kortvarig, men stort på i længere tid kan udvikle sig til ubehag og i sidste ende smerter.
Nej, det skal du ikke. Du må gerne dyrke motion eller anden aktivitet så længe dine smerter er acceptable og ikke forværres heraf. Ryggen er stærk også selvom du har ondt, og kroppen er til for at blive brugt.
Ja, men dette afhænger selvfølgelig af årsagen. Dog vil mange have gavn af lokalt isbehandling (ispose i et klæde 10-15min) samt evt. kortvarig smertestillende håndkøbsmedicin. Derudover er aktiv aflastning uden smerte provokation i det omfang det er muligt ofte hensigtsmæssig.
Hvis en kiropraktor har sagt, at dit ”led er låst” menes som regel, at der er et eller flere led, som ikke bevæger sig optimalt, hvorved du evt. kan have følelsen af stivhed og ømhed, der igen kan udvikle sig til regulære smerter.
Nej, som regel er det en fordel for dig at blive på arbejde evt. med hensyntagen. I visse tilfælde kan en sygemelding dog blive en nødvendighed for ikke at gøre dine smerter eller skade større og/eller forlænge varigheden af det.
Ja, har du haft ondt i ryggen er der større risiko for, at du kan få det igen - især hvis du ikke ændrer de medvirkende faktorer til, at du fik ondt. Risikoen mindskes, hvis du er i god fysisk form samt varierer de belastning og arbejdspositioner du udsætter dig selv for. En god søvn og motion er også vigtigt samt forebyggende tjek hos kiropraktor kan være relevant.
Er der tale om et akut hold i ryggen eller et lednært problem med smerter og hævelse anbefales du som udgangspunkt isbehandling indtil smerten eller hævelsen har lagt sig til et tåleligt niveau. Dette gælder især i de første dage, hvorefter der evt. kan veksles mellem is og varme afhængig af ens egen erfaring. Er der tale om spændte muskler, vil varme som regel være at foretrække. Både is og varme har det formål at øge blodcirkulationen i området og derved forbedre helingen. Is virker desuden kortvarig smertestillende, da ”bedøver” nerverne i området, men efter et stykke tid, når isen tages af igen, vil blodcirkulationen til området øges betydeligt.
Når du modtager kiropraktisk behandling vil det ofte være ledsaget af en ”knæklyd” eller et ”pop”, hvilket skyldes et vakuumfænomen – en gasboble, som dannes inde i ledkapselen (på samme måde som lyden, når du åbner en sodavand).
Tilskud gives til medlemmer af Sygeforsikringen Danmark. Tilskuddet er afhængig af, hvilken ydelse der gives (se prisliste) Se evt. mere på Sygeforsikringen Danmark. Pakkeforløb med særligt tilskudEr du patient med en nylig opstået (symptomer herfra mindre end 3 måneder) diskusprolaps i din nakke eller lænd eller har du stenose (konstateret indenfor det sidste år) kan du være berettiget til at at få bevilliget ekstra tilskud fra sygesikringen i en periode. Kræver visse kriterier er opfyldt og at du indvilger i at indgå i forløbspakken.
Ved akuthjælp i weekenden gælder følgende:Ydelseshonorar og tillæg ej tilskudsberettiget fra sygesikringen.Lørdag: 50% tillæg på normaltakst - minimum 568 dkk. Som ny patient vil afregningen dog være 1211 kr. ekskl. røntgen Søndag: 100% tillæg på normaltakst - minimum 793 dkk. Som ny patient vil afregningen dog være 1615 kr. ekskl. røntgenAkuttelefon til Kiropraktor Lars Slemming 25 84 75 80Kun konsultation efter aftale. Hvis mobil ikke svares så skriv en sms med, hvad det drejer sig om, hvorefter Lars vender tilbage hurtigst muligt.
Det betyder, at egenbetaling vil være lidt højere for en konsultation sv.t. det beløb den almindelige sygesikring normalt dækker. Dette opvejes for de fleste af, at den samlede udgift til dit behandlingsforløb som regel bliver mindre pga. du hurtigere kan få tid til behandling, hvis der sammenlignes med andre klinikker, som har et ydernummer, da de tit har en betydelig ventetid for konsultation.
Generel information om forløbspakkerne via denne folder.Specifik information om de 3 typer af pakkeforløb:· Diskusprolapser nerverodspåvirkning i lænden· Diskusprolaps og nerverodspåvirkning nakken· Spinalstenose
Ja, fra februar 2022 er det blevet muligt at booke tid online. Book din næste konsultation her.
Nej, som udgangspunkt forsøger vi at aftale en konsultations tid indenfor 24 timer dette gælder både nye som tidligere patienter.
Kiropraktisk behandling er effektiv fordi den ikke kun virker smertelindrende, men også går ind og forbedret din generelle bevægelighed og derved funktionen af både dit bevægeapparat og nervesystem.
Nej, normalt er der ikke bivirkninger ved kiropraktisk behandling. Nogen kan dog opleve en kortvarig ømhed eller let symptomer opblussen indtil funktionen bliver bedre og stabiliserer sig.
Antallet af behandlinger vil variere afhængig af varigheden og problemtype. I gennemsnit vil et ukompliceret behandlingsforløb kræve mellem 5-7 behandlinger, hvorefter der er styr på de akutte smerter. For nogle vil det være relevant med yderligere behandlinger evt. forebyggende.
Ja, da en kiropraktisk behandling altid tilpasses den enkelte patient og problemtype både ift. alder, statur og årsags sammenhæng mv.
1) Læs altid din police eller din bevilling fra forsikringsselskabet grundigtVær særlig opmærksom på:- Antallet af tildelte behandlinger- Er der evt. en tidsramme for behandlingerne?- Hvilken type af behandling du har adgang til; fysioterapi, kiropraktik el. andet?- Skal fysioterapeuten have et ydernummer/overenskomst med den offentlige sygesikring (OBS det har vores autoriserede fysioterapeut ikke)?- Dækkes røntgen optagelse, laser, ultralyd eller chockbølebehandling, massage osv?- Dækkes både akut og forebyggende behandling?- I nogle tilfælde vil én behandling tælle for to af de klip du har fået bevilliget2) Du er som forsikringstager altid selv ansvarlig for at du kun får den behandling du er berettiget tilEn evt. tvist om behandlingsudlæg, er altid en sag mellem dig og din sundhedsordning eller dit forsikringsselsskab. Hvis du er dækket af en forsikring, er udgiften således et anliggende mellem dig og forsikringsselskabet. Har dit forsikringsselskab et godkendt EAN nummer, kan vi sende regningen direkte til selskabet uden du behøver at lægge ud. Har de ikke et EAN nummer vil afregningen for din behandling afregnes af dig lige efter du har modtaget din behandling. Du får efterfølgende en kvittering, som du enkeltvis eller samlet efter et endt behandlingsforløb kan sende til dit forsikringsselskab, der så bør refundere dit udlæg. Er du kun delvis dækket hos vores Autoriserede fysioterapeut, som ikke har ydernummer betyder det, i praksis, at du ikke vil få dækket det “manglende” sygesikringstilskud af dit forsikringsselskab, hvorfor der kommer en mindre egenbetaling. Nogle pension-/forsikringsselskaber har dog en fast taks de udbetaler efter. DERFOR bør du for din egen skyld maile os din bevilling/skrivelsen fra dit forsikringsselskab eller alternativt medbringe, den når du kommer første gang i klinikken. Dette så uønskede misforståelser om dækning mv. kan undgås.
Som arbejdsgiver er en kiropraktorordning skattefri og fradragsberettiget. Det gælder, uanset om virksomheden betaler direkte for behandlingen eller indirekte via en forsikringsordning. Skattefradraget, der kan sidestilles med andre driftsudgifter, gælder også for selvstændige erhvervsdrivende. Det er skattefrit for medarbejderen at få betalt behandlinger hos en kiropraktor af sin arbejdsgiver.“Skattefriheden for ydelser til kiropraktorbehandling er alene betinget af, at der foreligger en skriftlig erklæring fra en autoriseret kiropraktor om, at medarbejderen har behov for behandlingen”.
Professionelle behandlinger hos en kiropraktor kan give mere tilfredse medarbejdere, større arbejdsglæde og færre sygedage. Et nyt personalegode i kampen om at rekruttere og fastholde værdifulde medarbejdere. En kiropraktor kan kurere en lang række problemer i bevægeapparatet, der tilsammen har rigtig mange sygedage på samvittigheden, som f.eks.; lændesmerter, iskiassmerter, nakkesmerter, hovedpine, “musearm”, skuldersmerter, tennis- eller golfalbue.
Det er nemt at tilbyde kiropraktik som skattefrit personalegode. Medarbejderen kan selv kontakte en lokal kiropraktor efter eget valg. Arbejdsgiveren kan også vælge at lave en fast samarbejdsaftale med en eller flere lokale kiropraktorer. Medarbejderen betaler ofte for behandlingen selv og får refunderet udlægget af arbejdsgiveren, alternativt kan regningen sendes direkte til arbejdsgiveren, der kan fradrage beløbet som en driftsudgift.
De to klagemuligheder: over behandlingssted og over personer Hvis du føler dig fejlbehandlet eller er utilfreds med din behandling, er det altid en god ide at tage kontakt til din behandler for at få en snak herom. Klagesager hører under den relativt nye Styrelsen for Patientklager. I klager vurderes ikke kun selve patientbehandlingen, men også evt. brud på tavshedspligten, mangelfuld journalføring eller aktindsigt.
Her har man som patient mulighed for at søge erstatning, hvis man er kommet til skade i forbindelse med behandling og undersøgelser i sundhedsvæsenet. Læs mere her.
Har en region betalt tilskud til behandlingen, der klages over, bliver den klagende patient tilbudt et dialog møde om klagen i regionen, hvor behandlingen er foregået. Behandlere kan blive indbudt til dialog møde. Efter dialogen bliver patienten spurgt, om han/hun vil fastholde eller ændre sin klage.
Utilsigtede hændelser (UTH) omfatter på forhånd kendte og ukendte hændelser og fejl, som ikke skyldes patientens sygdom, og som enten er skadevoldende eller kunne have været skadevoldende. Dette er en begivenhed, som medfører skade eller risiko for skade. Dette kan være problemer med teknisk udstyr, fejl i arbejdsrutiner eller kommunikation. Dette er et landsdækkende rapporterings system for at øge læring på det pågældende behandlingssted og i sundhedsvæsenet generelt. En rettesnor for at genkende en utilsigtet hændelse er tanken eller følelsen, at ’dette må ikke ske igen’. Når du rapporterer, hjælper du sundhedsvæsnet med 1) at lære af hændelsen og 2) at forebygge, at det sker igen. Klinikken har en folder herom, hvis du skulle få brug for det.
Som patient har du altid agtindsigt til din egen journal ved forespørgsel og henvendelse personligt i klinikken. Dette evt. for brug ifm. forsikringsager mv. Er der i journalen faglige termer eller forkortelser, der skal oversættes gør vi det inden du f.eks. får et udprint, alternativt udarbejder vi et regulært skriv om dit forløb.
KIROPRAKTISK CENTER
Gammel Holstedvej 22
4700 Næstved
M info@naestved-kiropraktor.dk
T (+45) 55 72 79 79
B Online booking
Åbningstider
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
08.00-18.00
08.00-14.00
10.00-18.00
08.00-16.00