Fysioterapi


Professionel fysioterapi i Næstved

Vores fysioterapeut har gennemført en 3½-årig uddannelse og flere efteruddannelser

Klinikkens fysioterapeut i Kiropraktisk Center, Næstved beskæftiger sig med kombination af manuel bløddelsbehandling, el-terapi (laser, ultralyd, chok-trykbølge), holdningskorrektion, individuel træning eller holdtræning. Du inddrages aktivt i behandlingsforløbet og bliver derfor medansvarlig for det endelige resultat.

Et af klinikkens mål er, at du gennem vejledning og information om korrekt brug af kroppen får en større forståelse for, hvorfor din krop pludselig siger fra, og hvad du selv kan gøre på kort og lang sigt.

Symptomer som hovedpine, spændte, trætte og ømme muskler, udstråling til arme og ben er ofte udtryk for ubalancer i kroppen. Lærer vi ikke at reagere på disse symptomer, bliver de små ubalancer til større og mere uhåndgribelige ubalancer med et længere behandlingsforløb til følge.

 Fysioterapi i Næstved og sydsjælland

Eksempler på manuel bløddelsbehandling

 • Muskelenergi teknikker Er en udstrækningsform af muskler kombineret med vejrtrækning og spænding i musklen, hvilketgiver et optimalt resultat sammenlignet med almindelig udstrækning.
 • Triggerpunkts terapi Ved overbelastning af muskler kan der forekomme punktirritation i musklen, der hvor flere nerveender er samlet. Ved at holde trykket på dette punkt afslappes musklen og den lokale smerte nedsættes.
 • Traditionel fysiurgisk massage Se under massage

 

Stabilitetstræning
I fysioterapien i Kiropraktisk Center arbejdes der med de muskler, som ligger nært kroppens led. Ofte er det korsetmusklerne omkring ryggen altså de dybe ryg- og bugmuskler, som skal stabiliseres. Undersøgelser har vist, at funktionen af de dybe stabiliserende ”korsetmuskler” går tabt efter bare en episode med ondt i ryggen. Efterfølgende kan bare små ”forkerte” bevægelser forårsage ondt i ryggen.

Der er også brug for stabilitet omkring skulder-, hofte-, knæ og ankelled. De ledstabiliserende muskler står for opretholdelsen af en hensigtsmæssig stilling i leddet under bevægelse. Stabilitet afhænger ikke kun af muskelstyrken, men i høj grad også af den muskulære kontrol og koordination. Derfor kan smerter fra ryggen, eller andre af de ovennævnte led, være resultat af en forringet koordinationen i det stabiliserende muskelsystem. 

For at aktivere de stabiliserende muskler skal belastningen generelt være lav. Tempoet skal være lavt for at dit nervesystem kan nå at registrere, hvad der sker i kroppen og med musklerne under bevægelsen. Der bør altid fokuseres på kvalitet frem for kvantitet.

Kan du nikke genkendende til en eller flere af følgende udsagn vil stabiliserende træning være aktuelt netop for dig.

 • Daglig ømhed eller træthed over specielt lænderyggen
 • Små jag i ryggen ved selv almindelig bevægelser
 • Tilbagevendende ryggener på trods af god behandling
 • Fornemmelse af løshed og manglende kontrol af lænden under almindelig daglig aktivitet
 • Tendens til hyppige og hurtige/uforudsete bevægelser 

Flere videnskabelige undersøgelser har vist, at stabilitetstræning markant kan nedsætte sandsynligheden for tilbagefald efter et overstået rygproblem.
For mange personer er det ikke et spørgsmål om, hvor stærk ryggen er, men mere et spørgsmål om, hvor godt ryggen er koordineret.

 

Individuel stabilitetstræning

Du møder i dit forløb Kiropraktisk Center´s fysioterapeut 1 gang om ugen i 2-3 uger samt en opfølgning efter 3, 6 og 12 uger. Første gang vil du blive undersøgt og testet for at finde ud af, hvilke muskler, der er for svage og kræver stabilisering og hvilke der evt. er for stramme og skal strækkes ud. Undersøgelserne danner grundlag for et hjemmetræningsprogram. som skal udføres 3 til 4 gange om ugen af ca. 20min varighed for fuldt udbytte.

Anden gang instrueres du grundigt i dit individuelle og tilrettelagte hjemmetræningsprogram.
Tredje gang gentages instruktionen og det tjekkes, at du udfører øvelserne korrekt. Der foretages relevante udholdenhedstester, som registreres og gemmes. Hvis det er nødvendigt laves en ned eller op justering af dine øvelser.

Fjerde gang udføres de samme udholdenhedstest. Resultatet sammenlignes og er du på rette spor er det herfra op til dig selv at fortsætte hjemmeøvelserne.

Derefter møder du til træning efter behov. Din træning kan herefter 3-6 måneder evt. udbygges med styrketræning i et fitnesscenter. Det er umiddelbart først herefter du er 100% parat til at træne i et center og få fuldt udbytte af træningen her. Dette uden at forværre og optræne eventuelle ”skævheder” og ”uligevægte” i kroppen.

Individuel træning udføres med henblik på at forbedre de stabiliserende muskler og kan gøres ved hjælp af:

 • gulvøvelser med egen kropsvægt som belastning
 • den store træningsbold(Swiss-ball)
 • med elastikker
 • på vippebræt

 

McKenzie øvelser
Er en målrettet ”selvbehandling” til patienter med ryglidelser, der udspringer fra diskusmaterialet mellem knoglerne i rygsøjlen. Vigtig info: øvelsen må ikke fremkalde eller forværre evt. bengener. 

Holdningskorrektion
Vores daglige kropsholdning er i mange tilfælde en stor medvirkende årsag til de gener vi går rundt med. Holdningen skabes af vores dagligdagsmønster og ofte af det arbejde vi beskæftiger os med (fx. kontornakke) eller medfødte skævheder i rygsøjlen (fx Mb. Scheuermann, Skoliose).

Ved konsultationen snakkes om din holdning og du instrueres i ændring af daglige rutiner samt der udleveres individuelle øvelser, som du kan arbejde med for at modvirke holdningsbetingede gener.

EL-terapi
El-terapi bruges som regel i kombination med anden behandling for at opnå det bedste resultat. Afhængigt af dine gener / din lidelse kan el-terapi kombineres med holdningskorrektion, specifikke træningsøvelser, aktiv aflastning og bløddels behandling.

Kiropraktisk Center har følgende el-terapeutiske behandlingsmuligheder i Næstved på Sydsjælland:

 • Laserterapi
 • Chok- og trykbølge
 • Shock wave (videreudvikling af chok og trykbølge)
 • Ultralyd

Kiropraktisk Center

Gl.Holstedvej 22
4700 Næstved
Telefon: 5572 7979
info@naestved-kiropraktor.dk
Cvr: 288 45995

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 18:00
Tirsdag: 07:30 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 07:30 - 15:00
Top